فراصندوق ستارگان با تعهد سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیاردی، نقش مهمی در اکوسیستم ایفا می کند.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در آیین رونمایی از بازار تامین مالی جمعی و شاخص صکوک فرابورس با تاکید بر اینکه طی هفت سال گذشته اکوسیستمی ایجاد شده که یک سر آن دانشگاهها به عنوان منابع تامین نیروی انسانی و سر دیگر آن اقتصاد است، گفت: با این اکوسیستم دانشگاه و آموزش را به اقتصاد ارتباط دادیم تا مردم شیرینی دانش را در زندگی روزمره لمس کنند.
ستاری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵۰ پارک علمی و بیش از ۱۵۰ شتابدهنده بخش خصوصی، کسبوکار و استارتاپها منبع تامین مالی نیروی انسانی دانشبنیان هستند که به سرعت در حال افزایش هستند، اظهار کرد: تامین مالی این اکوسیستم با نظام سنتی قبلی قابل انجام نیست چون عمده تامین مالیهای سنتی از نظام بانکی بوده است اما در این سیستم تامین مالی گروهی، وام و تسهیلات بانکی تعریف نشده و تامین مالیها باید به سمت سرمایهگذاریهای جسورانه حرکت کند که یکی از محلهایی که در تامین مالی ریسکها را بسیار کاهش میدهد، بازار سرمایه است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه طی همه این سالها مکانیزمهای متعدی را مورد آزمایش قرار دادیم، گفت: کند بودن فرآیند تامین مالی به دلیل تزریق نوآوری به یک سیستم بود، اما این روزها نوآوریها با سرعت غیرقابل باوری در حال توسعه است و عدد این بخش از اقتصاد به فراتر از ۱۵۰ الی ۱۶۰ میلیارد تومان رسیده و به طور جدی در حال توسعه است.
وی ادامه داد: بسیاری از استارتاپهای کشور ما نمونه مشابه در منطقه ندارند و در بخش بیوتکنولوژی یکی از قدرتهای بزرگ آسیا هستیم که این موضوع فرق بین کارخانه و صنعت را پررنگتر میکند و نشان میدهد در جریان این تحولات یک فرهنگ جدید در حوزه صنعت در حال پیاده شدن است.
ستاری با تاکید بر لزوم راهاندازی نهادهایی برای ارزشگذاری شرکتهای استارتاپی گفت: بازار سرمایه احتیاج به نهادهای جدیدی دارد تا شرکتهای استارتاپی را قیمتگذاری کند، چراکه ارزشگذاری این شرکتها از طریق معیارهای فیزیکی انجام نمیشود.
وی در ادامه با اشاره به نقش ابزار فراصندوق ستارگان در اکوسیستم دانش بنیان افزود: فراصندوق ستارگان با تعهد ۲۰۰ میلیارد تومانی در حال ایفای نقش مهمی در این اکوسیستم است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص راهاندازی بازار تامین مالی جمعی گفت: در بحث تامین مالی جمعی، ۷ موافقت اصولی و ۴ مجوز صادر شده است. همچنین در حوزه شرکتهای استارتاپی در حال حاضر ۴۱ شرکت در بازار سرمایه فعال هستند و ۴ شرکت دیگر نیز به آنها افزوده خواهند شد.
به گفته وی تا کنون ۱۲ صندوق سرمایهگذاری جسورانه راهاندازی شده و بزرگترین صندوق جسورانه کشور (صندوق پیشگام) با ارزش حدودی ۲۴۰ میلیارد تومان به زودی پذیرهنویسی میشود.
منبع: فرابورس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.